Aquests tancaments que divideixen de manera parcial o total els banys tenen la funció de mantenir la dutxa separada de la resta de la cambra de bany per mantenir-lo net i sec. Són estructures de perfils i plaques de vidre temperat o materials acrílics, que en la majoria dels casos són translúcides, amb dissenys excel·lents i decoratius.

Les mampares de bany són molt fàcils d’instal·lar, ja que no es requereix de treballs de paleta per a la seva col·locació que és molt ràpida. Al mateix temps, són estructures que faciliten tant la neteja dels banys com de l’estructura mateixa, de manera que mantenen la higiene necessària en el bany, d’una manera molt pràctica, ja que el seu manteniment és molt fàcil.

Tenen dissenys molt variats per dividir els espais. La de només una fulla fixa a la paret s’instal·la amb un perfil d’acer inoxidable o alumini amb ferramentes fixos i en general, cobreixen la zona de dutxa, per tapar només una part o la meitat del plat o banyera.

D’altra banda, les mampares de fulla batent s’instal·len igual, però una de les seves fulles es mou per permetre l’accés a la banyera o la dutxa i de la mateixa manera, poden instal·lar-se amb un perfil o frontisses d’alumini.

Les mampares de fulles plegables, les seves dues fulles es mouen i algunes poden deixar tot l’espai al descobert. Les de fulles corredisses es superposen i cobreixen l’espai solapant entre elles i presenten diferents tipus d’accés depenent del seu disseny.